Het is voor iedereen beter dat hij Anderlecht verlaat

"Het is voor iedereen beter dat hij Anderlecht verlaat"

01-08-2017 17:30

Bij Anderlecht is er al een tijdje een soap bezig rond doelman Mile Svilar. Gaat hij weg, of tekent hij toch nog een nieuwe overeenkomst bij Anderlecht. Voormalig Rode Duivel Thomas Chatelle denkt dat een vertrek de betere optie is.

Chatelle was te gast in Le Grand Débrief en had een opvallende mening klaar. "Deze affaire doet denken aan het verhaal van Charly Musonda Jr. Ze hebben hem beloftes gemaakt - misschien terecht gezien zijn talent -, maar daarmee bewijs je hem en zijn entourage niet altijd een dienst."

Het conflict draait natuurlijk vooral om speelkansen. "Zij wachten vol ongeduld tot Svilar mag meedoen en daardoor zijn ze in een moeilijke situatie beland. Het zou voor iedereen beter zijn dat Svilar vertrekt. René Weiler heeft veel vertrouwen in Boeckx en ze hebben Sels gehaald - en je kan Sels niet aan de kant zetten. Dit seizoen is er dus geen oplosssing.

Van Holsbeeck beloofde dan maar dat Svilar volgend seizoen titularis wordt. Loze woorden, denkt Chatelle. "Om de boel te sussen hebben ze even gezegd dat Svilar sowieso volgend seizoen titularis zou zijn, maar het is veel te vroeg om dat nu al te zeggen."