Van Holsbeeck verpest Antwerps feestje: Daar stak ik een stokje voor

Van Holsbeeck verpest Antwerps feestje: "Daar stak ik een stokje voor"

01-08-2017 17:00
6

Anderlecht pakte deze zomer uit met een stunt van formaat door Henry Onyekuru binnen te halen. Vooral door de contacten van Mogi Bayat kon Anderlecht die speler huren van Everton. Antwerp was echter ook een mogelijkheid geweest.

Van Holsbeeck moest echt tot het uiterste gaan om hem weg te houden bij Antwerp. "De manier waarop we Onyekuru naar Anderlecht hebben kunnen halen, geeft mij ongelooflijk veel voldoening. Ik wist: dit wordt een bijzonder moeilijk dossier. Hij had zijn medische testen al afgelegd bij PSG en het scenario was duidelijk: PSG koopt Onyekuru en plaatst hem bij Antwerp. Dat zou een bom geweest zijn!", vertelt hij in Humo.

Van Holsbeeck weet dat hij een taaie klant gaat hebben aan Luciano D'Onofrio, de nieuwe sportief directeur van Antwerp. "D’Onofrio is terug, en dat zie je: de spelers die op de Bosuil neerstrijken, zijn spelers van PSG of Porto, twee clubs waarmee hij goede contacten onderhoudt. Ik zag de commentaren al voor mij: 'Kijk eens wat díé allemaal kan.' Alsof de Mannaerts, de Louwagies en de Van Holsbeecken plots prutsers waren. Daar heb ik toch een stokje voor gestoken."