'Vercauteren heeft nieuwe job in zicht na afhaken van Broos'

'Vercauteren heeft nieuwe job in zicht na afhaken van Broos'

31-07-2017 08:35

Gaat Frank Vercauteren binnenkort opnieuw aan de slag? De Belgische coach zit al bijna een jaar thuis na zijn ontslag bij Samara, maar zou zijn geluk nu in Afrika kunnen vinden.

In oktober 2016 kreeg Vercauteren de bons in Rusland, hoewel hij in zijn eerste seizoen de promotie had afgedwongen. Sindsdien wacht Vercauteren geduldig op een nieuwe opportuniteit, waarbij hij naar eigen zeggen Waasland-Beveren, STVV en Antwerp afsloeg. Nu zou Zamalek interesse hebben in de diensten van de ex-coach van onder meer Anderlecht en Racing Genk.

Eerst was Hugo Broos de topkandidaat bij Zamalek, maar volgens Egyptische media bood de club een te laag salaris. Broos zelf ontkent dat. "Het is gewoon niet de juiste club voor mij op dit moment, ook al door de gespannen politieke situatie in Egypte. Op familiaal vlak vond ik dat niet ideaal. Vergeet ook niet dat ik tot volgend jaar onder contract lig bij Kameroen", reageert hij in Het Laatste Nieuws.

Vercauteren zou het alternatief zijn, maar hij was niet bereikbaar voor commentaar. Afgelopen seizoen eindigde Zamalek als derde in de Egyptische competitie.