Bizar: Basel-aanvoerder gaat na amper twee Zwitserse speeldagen op voetbalpensioen

Bizar: Basel-aanvoerder gaat na amper twee Zwitserse speeldagen op voetbalpensioen

Gepubliceerd: zondag 30 juli 2017 om 22:22zo 30-07-2017 om 22:22

FC Basel mag na amper twee speeldagen in het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe aanvoerder. De huidige kapitein, Matias Delgado, heeft namelijk besloten om per direct te stoppen met voetballen. Een opvallende timing, dat is zeker.

De 34-jarige Argentijn maakte het nieuws bekend na de 3-1 overwinning op FC Luzern, de eerste zege van het seizoen voor Basel na een nederlaag op de openingsspeeldag. Het contract van Delgado liep nog één jaar door, maar hij voelt zich 'te moe' om door te gaan. Hij zet er met onmiddellijke ingang een punt achter. Op speeldag één startte hij nog in de basis, dit weekend bleef hij uit de selectie.

"Ik ben te moe om nog te voetballen. Bij een topclub als FC Basel moet je honderd procent fit zijn en dat ben ik helaas niet meer. Daarom had ik deze moeilijke beslissing genomen", verklaart Delgado, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dit is het beste voor mezelf en voor het team. Het is de enige juiste beslissing, hoe moeilijk die ook is."

Delgado begon nog hoopvol aan het nieuwe seizoen. "Ik dacht dat ik nog een jaar kon spelen, maar ik ben er de afgelopen weken achter gekomen dat dat er helaas niet meer in zit", besluit de spelmaker, die naast Basel uitkwam voor River Plate, Chacarita Juniors, Besiktas en Al-Jazira.

Poll

Wat vind jij van de beslissing van Delgado?

(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws