Doelpuntenmaker Mechele: Niet verwacht dat ik zoveel zou spelen

Doelpuntenmaker Mechele: "Niet verwacht dat ik zoveel zou spelen"

30-07-2017 09:20
3

Vorig seizoen werd hij afgeserveerd en afgelopen woensdag kreeg hij bakken kritiek, maar zaterdag tegen Lokeren was Brandon Mechele belangrijk voor Club Brugge. De verdediger opende al vroeg de score en effende zo het pad naar de vlotte overwinning. Mechele was dan ook heel tevreden. 

"Het was even geleden dat we de nul konden houden, dus dit doet zeker deugd", klinkt het op de site van Club Brugge. "We scoren dan ook nog vier keer, dus we kunnen niet anders dan tevreden zijn. We moeten dit meepakken naar de volgende wedstrijden. Ik had een goede voorbereiding, maar ik had echt niet verwacht dat ik zoveel zou spelen. Ik had er wel vertrouwen in. Dit systeem ken ik nog van bij mijn periode bij STVV, maar de ploeg moet het natuurlijk ook onder de knie krijgen. Daarom trainen we er veel op en wordt het spel iedere wedstrijd beter en beter."

En op training heeft Mechele als ervaringsdeskundige een belangrijke rol. "Ik probeer de verdedigers wel wat tips te geven, over positiespel, opendraaien, enzovoort. Komende woensdag in Istanboel is alles nog mogelijk. We hebben nu vertrouwen opgedaan en we weten ook hoe zij spelen. We gaan de heenwedstrijd nog eens goed analyseren en dan zien we wel waar we stranden. Doordat we de laatste wedstrijden vlot scoren geeft dat ook het nodige vertrouwen om ook op hun veld te kunnen scoren."