Eerste Clásico van het seizoen een prooi voor Barcelona

30-07-2017 07:30

FC Barcelona heeft zaterdagnacht Nederlandse tijd met 3-2 gewonnen van eeuwige rivaal Real Madrid. De wedstrijd om de International Champions Cup werd gespeeld in het Amerikaanse Miami en was daarmee de eerste Clásico die buiten Europa werd afgewerkt.

De Catalanen begonnen flitsend aan de wedstrijd en stonden al na zes minuten op een 2-0 voorsprong. Lionel Messi schoot raak met een van richting veranderd schot en Ivan Rakitic wist met een strakke poging de verre hoek te vinden. Real Madrid toonde echter veerkracht en maakte nog voor rust de achterstand ongedaan. Mateo Kovacic passeerde doelman Jasper Cillessen met een schuiver en Marco Asensio scoorde na een snelle counter.

Barcelona had uiteindelijk toch het laatste woord. Na een vrije trap van transferrebel Neymar, die mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Barça speelde, dook Gerard Piqué ineens vrij op voor de goal: 3-2. De Koninklijke hoeft overigens niet lang op revanche te wachten. Op 13 en 16 augustus staan beide ploegen alweer tegenover elkaar in de strijd om de Spaanse Supercup.