Franse journalisten nog niet onder de indruk: Tielemans, wie is dat?

Franse journalisten nog niet onder de indruk: "Tielemans, wie is dat?"

27-07-2017 11:20
2

AS Monaco haalde Youri Tielemans binnen voor zo'n 25 miljoen euro, maar in Frankrijk liggen ze duidelijk niet wakker van de jonge Belg. De Rode Duivel lijkt een nobele onbekende in het Prinsdom, waar ze meer interesse hebben voor de transfersaga's van Kylian Mbappé en Neymar.

"Eerlijk: wij kennen Tielemans gewoon niet", gaf een groepje Franse journalisten grif toe aan Het Nieuwsblad. "Hier is hij geen ster zoals jullie hem in België zagen. Falcao, Mbappé: dat zijn de spelers waar de supporters op dit moment naar uitkijken", aldus de plaatselijke journalisten. "Wat voor speler is hij eigenlijk? En wat is zijn sterkste punt? Hij is toch een beetje zoals Guillaume Gillet bij Nantes, hé?"

Het is duidelijk, de middenvelder moet zijn naam maken op het veld. Maar Tielemans voelt zich wel in zijn sas in het Pirnsdom. Net als CEO Vadim Vasilyev moest onze landgenoot zijn mening geven over de mogelijke komst van Neymar naar de Ligue 1. "Jij bent precies wel fan van Neymar, hé", knipoogde Tielemans naar de reporter. Kalm naast het veld, nu nog schitteren op de grasmat.