Mata blikt terug op Anderlecht: Ze stelden me een ultimatum, daarom weigerde ik

Mata blikt terug op Anderlecht: "Ze stelden me een ultimatum, daarom weigerde ik"

26-07-2017 20:27
4

Clinton Mata is tot nader order nog steeds een speler van Sporting Charleroi. De verwachting was nochtans de rechtsachter zou vertrekken. Anderlecht had een akkoord met de Carolo's, maar Mata zelf twijfelde. Anderlecht zag uiteindelijk af van zijn komst. Nu reageert de verdediger nog een keer op de gebeurtenissen.

"Ik heb het voorstel van Anderlecht afgewimpeld omdat het aan mij werd voorgesteld als "nu of nooit", zonder dat ik de kans kreeg om alles op een rijtje te zetten en te spreken met René Weiler. Omdat ik me niet goed voelde bij het ultimatum, heb ik de aanbieding geweigerd. Nadien heb ik besloten om mijn entourage te veranderen."

"Ik heb met niemand anders over Anderlecht gesproken", aldus de verdediger. "Lang na het voorstel van paars-wit heb ik - net zoals vele anderen - raad ingewonnen bij John Bico. Die zei me: 'Je bent een goede speler met het potentieel voor de top, zonder twijfel. Maar je zit bij een goede club met een goede coach. Een jaar langer bij Charleroi is geen ramp.' Dat heeft me gesterkt in mijn keuze. En nu aan iedereen een goed voetbalseizoen gewenst", besluit Mata.