Hanni blikt terug op woelige periode: Pittige discussies met Van Holsbeeck

Hanni blikt terug op woelige periode: "Pittige discussies met Van Holsbeeck"

26-07-2017 19:17
1

Sofiane Hanni maakte een jaar geleden de overstap van KV Mechelen naar Anderlecht. Daar werd hij prompt gebombardeerd tot aanvoerder. Dat betekende ook dat hij in de moeilijke periode van Anderlecht de verantwoordelijkheid droeg.

"Bij Anderlecht kunnen ze keihard zijn. Toen het minder liep, mocht ik het gaan uitleggen in het bureau van Herman Van Holsbeeck", geeft Hanni aan in Sport/Voetbalmagazine. "Dat waren best pittige discussies. Na zo'n gesprek dacht ik maar een ding: ik ga het hem eens tonen ...", aldus de Franse Algerijn.

Dat Hanni aanvoerder werd, deed bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. De aanvallende middenvelder lijkt niet de grootste leider te zijn. Zelf nuanceert hij dat. "Op training kan ik mij kwaad maken als een jonge gast een duel verliest omdat hij niet agressief genoeg naar de bal is gegaan. Je moet geen monster zijn om een duel te winnen. Ik voetbal héél graag, maar ik doe het niet voor de fun alleen. Ik wil prijzen winnen en persoonlijke doelen realiseren", besluit hij.