Cercle Brugge troefde eersteklassers af: ''Niet bereid om vraagprijs te betalen''

Cercle Brugge troefde eersteklassers af: ''Niet bereid om vraagprijs te betalen''

26-07-2017 14:08
4

Johanna Omolo trok dinsdag van Royal Antwerp FC naar Cercle Brugge. Er is met verbazing gereageerd op de beslissing van Antwerp om de Keniaanse middenvelder te laten gaan. Zelfs Cercle is verrast dat hem Omolo binnen kon halen.

"Onze trainer, José Riga, hoopte al een paar maanden op Omolo. We hengelden dan ook al een tijdje naar hem. Echter zonder door te drukken, want we dachten dat hij een van de spelers was die Antwerp zeker zou houden. Ik snap dat de Antwerp-fans ontgoocheld zijn, die van ons zijn immers erg blij", laat Cercle-voorzitter Frans Schotte wete aan de Gazet van Antwerpen.

Omolo kwam ook kort terug op zijn opmerkelijke exit. Omolo, die het afgelopen seizoen nog sterkhouder bij The Great Old, blijkt voor zekerheid te hebben gekozen. "Het Antwerpbestuur liet me weten dat er nog veel transfers zouden volgen en de coach dacht dat ik niet zou spelen. De clubs uit 1A waren echter niet bereid om te betalen wat Antwerp vroeg, en Cercle wel'', besluit hij. Naar verluidt heeft Cercle circa 200.000 euro voor hem op tafel gelegd.