Vanhaezebrouck spaart lof alweer niet: Die gast zit gewoon goed in elkaar

Vanhaezebrouck spaart lof alweer niet: "Die gast zit gewoon goed in elkaar"

26-07-2017 13:10

KAA Gent spendeerde deze zomer alweer veel geld op de transfermarkt. Zo legde het onder meer een recordbedrag neer voor Franko Andrijasevic, die voor vier miljoen overkwam. Trainer Hein Vanhaezebrouck kan zijn lof alvast niet op.

"Hij is die transfersom waard", zegt Vanhaezebrouck stellig in Het Laatste Nieuws. "Het is vroeg om dat te zeggen, maar ik ben overtuigd van wel. Andrijasevic gaat in onze ploeg perfect renderen. We hadden wat meer présence nodig in de box. Dat was vorig seizoen een groot probleem als Kalifa Coulibay meedeed."

De coach dicht zijn aanwinst dan ook veel kwaliteiten toe. "Andrijasevic is sterk in de zestien, groot, gevaarlijk met het hoofd, bijna perfect tweevoetig en rustig aan de bal. Die gast zit gewoon goed in elkaar. Kortom: hij is een meerwaarde. Zijn naam was in de winter al eens gevallen, toen we iemand zochten om voor de verdediging te spelen. Maar toen ik zijn beelden bekeek, vond ik Andrijasevic meer een nummer 10. We zijn toen vol voor Trebel gegaan." Dat liep niet goed af, want de Fransman verkaste naar Anderlecht.