Ribéry en Robben moeten niet rekenen op China: Ze hebben hun kans verkeken

Ribéry en Robben moeten niet rekenen op China: "Ze hebben hun kans verkeken"

26-07-2017 12:25
1

Sterren op leeftijd als Arjen Robben en Franck Ribéry hoeven niet meer te hopen op een Chinees avontuur. Volgens technisch directeur van Shanghai SIPG Mads Davidsen zijn dat soort spelers te oud voor de ambitieuze Chinese clubs.

Robben en Ribéry gingen in het verleden niet in op aanbiedingen uit China en daarmee is de kans voor hen verkeken. "Ribéry en Robben hebben de kans gemist om in China te spelen. We willen deze spelers niet langer", zegt Davidsen tegen Sport Bild. "Het is een misvatting en dat maakt me echt boos. Spelers in Europa denken dat ze vrij zijn om te kiezen wanneer het tijd is om naar China te gaan. Die dagen zijn voorbij."

"Misschien was dat drie of vier jaar geleden zo", vervolgt de Deense manager van de club waar Oscar speelt. "Voor Robben en Ribéry lagen er twee of drie jaar geleden kansen. Nu willen Chinese teams met ambities zoals Shanghai SIPG hem niet meer. Waarom een speler van 33 of 34 kopen als je jonge sterren als Axel Witsel, Oscar of Alex Teixeira willen komen?"