'Aankoop nummer 11 in aantocht voor AC Milan: 40 miljoen euro voor toptalent'

'Aankoop nummer 11 in aantocht voor AC Milan: 40 miljoen euro voor toptalent'

26-07-2017 12:02
1

Renato Sanches is snel speler van AC Milan. L'Equipe meldt woensdag dat de Portugese middenvelder voor 40 miljoen euro wordt overgenomen van Bayern München.

Dat is vijf miljoen euro meer dan het bedrag dat de Duitse club een jaar geleden aan Benfica betaalde. In die deal was nog wel een enorm bonuspakket opgenomen die de transfersom tot meer dan tachtig miljoen euro kon laten oplopen. Het is niet duidelijk of en welke bonussen in die overeenkomst in het afgelopen jaar geactiveerd zijn.

De negentienjarige Sanches, die in zijn eerste jaar in München nauwelijks aan spelen toekwam, gaat een contract voor vier seizoenen tekenen in Milaan. Dinsdag erkende de Portugees al dat hij graag de stap naar de Italiaanse club wil maken. Met de komst van Sanches zouden de miljoenenuitgaven van AC Milan deze zomer op 230 miljoen euro komen te liggen.

Leonardo Bonucci (42 miljoen euro), André Silva (38 miljoen euro), Andrea Conti (25 miljoen euro), Hakan Calhanoglu (22 miljoen euro), Mateo Musacchio (18 miljoen euro), Ricardo Rodriguez (18 miljoen euro), Lucas Biglia (17 miljoen euro), Antonio Donnarumma (1,5 miljoen euro), Fabio Borino (huur) en Franck Kessie (8 miljoen euro twee jaar huur - verplichte koop) werden al gehaald.