OFFICIEEL: Lokeren haalt Amerikaanse jeugdinternational naar Daknam

OFFICIEEL: Lokeren haalt Amerikaanse jeugdinternational naar Daknam

26-07-2017 11:56

Lokeren heeft weer eens zaken gedaan op de transfermarkt. De Waaslanders hebben zich weten te versterken met Juan Pablo Torres, een Amerikaanse jeugdinternational. Dat maakte de club woensdag kort voor de middag bekend.

Torres, die woensdag zijn achttiende verjaardag viert, kreeg met een contract tot medio 2020 een fantastisch geschenk. In de verbintenis is ook nog een optie voor een extra jaar opgenomen, zo meldt Lokeren op de officiële website.

''Juan Pablo Torres is een Amerikaan met Colombiaanse roots. Hij is afkomstig van Alabama, Texas. Daar kreeg hij ook zijn voetbalopleiding aan een van de vele academies die er bestaan. Als 16-jarige maakte hij voor het eerst deel uit van de Amerikaanse nationale ploeg. Later speelde hij ook bij de U17 en de U18 van zijn land. Die cyclus is nu beëindigd, een nieuwe cyclus begint bij de U20'', aldus Lokeren.

De jonge middenvelder was geen onbekende voor Lokeren, want vorig seizoen kwam hij al eens kort testen op Daknam. ''In april van dit jaar kwam de centrale middenvelder al eens kortstondig testen op Daknam. Omdat die test positief verliep, kreeg hij de kans zich tijdens de voorbije voorbereiding aan te passen aan het Europese niveau. Hij maakte overigens ook een goede indruk tijdens een paar oefenwedstrijden. Het feit dat hij nu een contract krijgt aangeboden, laat het beste verhopen'', spreekt Lokeren vertrouwen in hem uit.