Het Nieuwsblad twijfelt flink aan Club: 'Blauw-Zwart valt buiten de top-3'

Het Nieuwsblad twijfelt flink aan Club: 'Blauw-Zwart valt buiten de top-3'

26-07-2017 11:44
9

Royal Antwerp FC en Anderlecht openen vrijdag op de Bosuil het nieuwe seizoen. De kranten wagen zich zo kort voor de start van de competitie aan een pronostiek. Het Nieuwsblad heeft alvast weinig vertrouwen in Club Brugge. Blauw-Zwart valt sinds lange tijd nog eens buiten de top-3.

Het Nieuwsblad wijst op de onzekerheden die er rond Club Brugge hangen. ''Onzekerheid die er komt door het onbekende. Ivan ­Leko wordt in Brugge al ­geroemd om zijn werkethos, zijn nooit aflatende coaching en zijn tactisch brein, maar de implementatie van zijn tactieken - waarbij hij teert op een driemansdefensie, iets wat onder Preud'homme eerder een geheim wapen was - is een traag proces'', zo schrijft de krant.

Daarnaast wisten nog niet alle aankopen te overtuigen. ''Nieuwkomers varieerden dan weer van instant versterkingen - Marvelous Nakamba - over verrassende talenten - Emmanuel Bonaventure Dennis - tot grote vraagtekens - Jordi Vanlerberghe en German Mera - over wat hun meerwaarde zou kunnen zijn.''

Tot slot houdt de krant ook nog rekening met een vertrek van sterkhouder José Izquierdo en Bjorn Engels. ''Komt daar nog bij dat de op een transfer azende José Izquierdo en Bjorn Engels de komende tijd dan toch nog even lijken te moeten depanneren vooraleer ze definitief andere lucht mogen opsnuiven of vervangen zullen worden. Twijfels, dus. Het doet Club Brugge in deze pronostiek ­alvast weinig goed'', besluit de krant.

Op basis van de twijfels zet Het Nieuwsblad de Bruggelingen slechts op een vierde plek. Racing Genk staat een plaatsje hoger, terwijl AA Gent en Anderlecht wat betreft het medium de twee grootste titelkandidaten zijn.