AA Gent telt liefst 26(!) buitenlandse spelers, Essevee heeft meest Belgische kern

AA Gent telt liefst 26(!) buitenlandse spelers, Essevee heeft meest Belgische kern

26-07-2017 11:22
5

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dus verschijnen er overal lijstjes. Zo wordt er gekeken naar de marktwaardes van de 16 eersteklassers, maar wordt er ook in detail gekeken naar de samenstelling van de selectie. Zo wordt duidelijk dat de kern van AA Gent uit ongekend veel buitenlanders bestaat.

Het Nieuwsblad heeft de cijfers van de clubs eens op een rijtje gezet en die zijn toch wel opmerkelijk. AA Gent heeft met 37 spelers de grootste A-kern en heeft ook veruit het hoogste aantal buitenlanders onder contract staan. 26 van de 37 mannen hebben namelijk niet de Belgische nationaliteit, blijkt uit de cijfers van Transfermarkt.com. De Belgen zijn ook veelal jongelingen, die geen vaste waarde zijn. Van de Belgen lijken enkel Brecht Dejaegere en Thomas Matton op veel speeltijd te hoeven rekenen nu Rode Duivel Thomas Foket lange tijd out is.

Met 20 op 28 doet Charleroi qua percentage echter nauwelijks onder voor de Buffalo's: 70,3 procent om 70,1 procent. Percentueel voert AS Eupen, dat in handen is van Qatarezen, de ranglijst aan met 72 procent. In totaal bestaat bij slechts vijf clubs de meerderheid van de selectie uit Belgische spelers. Het gaat hierbij om Zulte Waregem (13 op 24), Royal Excel Moeskroen (16 op 27), KV Kortrijk (15 op 27), Waasland-Beveren (15 op 28) en KV Mechelen (15 op 29). 

Lees ook: Anderlecht heeft verreweg de meest waardevolle kern; Antwerp in onderste regionen