Raiola over Neymar: Het is geen transfersom, maar een schadevergoeding

Raiola over Neymar: "Het is geen transfersom, maar een schadevergoeding"

26-07-2017 11:00
3

Mino Raiola verwacht dat het kamp-Neymar het geld dat Paris Saint-Germain hem naar verluidt geboden heeft goed kan gebruiken. De bekende zaakwaarnemer noemt het in Voetbal International een schadevergoeding.

De transfersom alleen al bedraagt volgens de berichten 222 miljoen euro. Daar komen nog tekengeld bij, (netto) salarissen en belastingen. "Het is geen transfersom, maar een schadevergoeding", zegt de invloedrijke Raiola. "Barcelona heeft 80 miljoen uitgegeven om Neymar in te lijven. Omdat ze zijn vader 45 miljoen hebben betaald, is er een boete van de fiscus van 80 miljoen bovenop gekomen. Dat is al 160 miljoen. Tel daar een jaarsalaris van 20 miljoen bij en dan kom je al boven de 200 miljoen uit. Die kosten willen ze terugverdienen."

Marcel Brands, technisch manager van het Nederlandse PSV, vindt het belachelijk dat PSG bereid is om zoveel geld aan één speler uit te geven. "Als het boven regent, druppelt het beneden ook. Ergens wordt dat geld geherinvesteerd. Maar in principe slaat zo'n bedrag natuurlijk nergens op, al zal de sjeik er niet van wakker liggen", aldus Brands. "Je ziet zoveel gekkigheid tegenwoordig: Manchester City dat voor de twééde rechtsback dertig miljoen neertelt. Zoveel kost de hele selectie van PSV. Zolang deze eigenaren onderdeel zijn van het voetbal, zullen records gebroken blijven worden."