Gebuisde scheidsrechter reageert op fail: Stress zal hebben meegespeeld''

Gebuisde scheidsrechter reageert op fail: "Stress zal hebben meegespeeld''

26-07-2017 10:12
4

De Jupiler Pro League gaat vrijdag officieel van start, maar dat zal zonder ref Erik Lambrechts zijn. Hij faalde vorig week voor zijn theoretisch examen en de semi-profscheidsrechter mag een maand niet fluiten. Lambrechts reageert voor het eerst op de pijnlijke resultaten.

Lambrechts, die drie van de tien vragen fout beantwoordde, is nu eindelijk aan het bekomen van de klap. Een verklaring voor het falen heeft hij niet. ''Het is drie dagen later nog altijd moeilijk te vatten. Ik doe die testen al zo lang en ik was telkens meteen geslaagd. Nu heb ik te veel getwijfeld, denk ik. Of te snel gelezen. Stress zal ook wel hebben meegespeeld, maar het zou belachelijk zijn dat als excuus te gebruiken. Anders was ik er de vorige keren ook niet door geraakt'', laat de 32-jarige arbiter weten aan Het Nieuwsblad.

Het nieuws leidde uiteraard tot het nodige hoongelach. Lambrechts begrijpt die reacties wel. ''Aangenaam zijn die reacties niet, het is mijn eigen fout. Ik zal er moeten uit leren. Ik moet daar tegen kunnen. Ik zit nu eenmaal in een sector waar vooral over wordt geschreven als het niét goed gaat.''

Stoppen was echter geen optie voor Lambrechts. ''Geen moment. Het is niet omdat je één keer zakt, dat het voorbij is. Iedereen is wel eens gezakt in één of andere test. Als al die mensen allemaal meteen zouden stoppen, zouden er maar weinigen hun doel bereiken. Neen, ik ga er alles aan doen om terug te komen'', besluit hij strijdvaardig.