'Leko verrast opnieuw bij Club, Kroaat kiest voor ervaring tegen Basaksehir'

'Leko verrast opnieuw bij Club, Kroaat kiest voor ervaring tegen Basaksehir'

26-07-2017 08:51
8

Club Brugge begint woensdagavond aan het nieuwe seizoen. De Bruggelingen staat in de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League tegenover Istanbul Basaksehir. De grote vuurdoop van Ivan Leko, die meteen enkele opvallende keuzes zal maken.

Van een 433 lijkt bij Club Brugge geen sprake meer te zijn. De Kroatische coach verkiest een driemansverdediging bij de Bruggelingen. Stefano Denswil is een zekerheid. De vraag luidt wie daarnaast zal spelen. Brandon Mechele kreeg tijdens de Brugse Metten een basisplek en zal die mogelijk opnieuw krijgen tegen Basaksehir. Volgens Het Nieuwsblad kiest Leko ook voor Timmy Simons in de verdediging.

Björn Engels was een andere optie, maar door transferzorgen kwam die amper in actie tijdens de voorbereiding. Hij begint waarschijnlijk op de bank. Op de flanken staan Laurens De Bock en Helibelton Palacios, met Ruud Vormer en Marvelous Nakamba als buffer voor de verdediging. Hans Vanaken begint op de bank.

Voorin lijkt Jelle Vossen opnieuw te mogen rekenen op een basisplek, net zoals Lior Refaelov. José Izquierdo zit ook in de wedstrijdselectie, maar is nog niet klaar voor negentig minuten voetbal. Daardoor zou nieuwkomer Dennis aan de wedstrijd beginnen.

De mogelijke opstelling:
Horvath; Palacios, Denswil, Simons, Mechele, De Bock; Vormer, Nakamba, Refaelov, Vossen, Dennis