'Tegenwoordig is iedereen analist, je moet niets meer bewezen hebben'

'Tegenwoordig is iedereen analist, je moet niets meer bewezen hebben'

26-07-2017 08:35
5

Hein Vanhaezebrouck heeft het stilaan gehad met de analisten. De coach van Gent deed in het verleden al eens zijn beklag over de analisten op de Belgische TV. Hij ziet maar weinig beterschap.

"Het is jammer dat het steeds meer om de verpakking draait dan om de inhoud", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Voor mij is een voetbalanalist iemand die dingen uit een wedstrijd haalt die anderen niet gezien hebben. Iemand die uitlegt waarom de ene ploeg problemen kent en hoe ze die eventueel kunnen oplossen. Maar tegenwoordig is iedereen analist - je moet niets meer bewezen hebben."

De coach van Gent is duidelijk niet opgezet met de huidige gang van zaken. "De ene week geven ze commentaar op persoon X, en als het dan plotseling goed gaat, zoeken ze iemand anders. Sorry, maar daarvoor moet je niet naar school zijn gegaan."

Ziet Vanhaezebrouck een job als analist in de toekomst zitten? "Misschien. Ik word nog vaak gevraagd, maar voorlopig kriebelt het niet. Ik ga er bewust niet op in, omdat het moeilijk te combineren is met mijn job als coach. Ik heb het wel altijd supergraag gedaan. Analist zijn is op mijn lijf geschreven", klinkt het.