Vanhaezebrouck slaat WK-droom van de Rode Duivels helemaal aan diggelen

Vanhaezebrouck slaat WK-droom van de Rode Duivels helemaal aan diggelen

26-07-2017 07:35
13

Hein Vanhaezebrouck is niet onder de indruk van onze nationale ploeg. De ambitie bij de Rode Duivel is groot. Het WK winnen is één van de doelen. Maar de coach van Gent gelooft niet in onze nationale ploeg.

Op de vraag of de Rode Duivels volgende zomer kampioen worden, is Vanhaezebrouck duidelijk. "Nee. Op basis van wát durft nu iemand het tegenovergestelde beweren? We hebben heel veel individuele kwaliteiten, ja, maar ik zie nog altijd geen blok", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"In zo'n kwalificatiecampagne volstaan ervaring en talent, maar niet als je straks Spanje, Duitsland of Argentinië treft. Dát zijn blokken - Spanje doet wat het wil tegen België", klinkt het streng.

Veel sterren
Hij erkent wel dat er goede spelers in onze nationale ploeg zitten. "Onze Rode Duivels verdienen natuurlijk allemaal ik-weet-niet-hoeveel geld bij hun club. En er zit geen enkele gewone speler bij. Een ster van Atlético, van Chelsea, van City, nu nog een van United erbij ..."

"De juiste drive én goesting, daar komen we opnieuw bij uit. Ik blijf er ook bij dat zowel de Spaanse als de Duitse competitie beter is dan de Engelse, en onze internationals spelen vooral in de Premier League", besluit hij veelzeggend.