Zulte Waregem wil spits niet laten vertrekken: 'Wij komen onze verplichtingen na'

Zulte Waregem wil spits niet laten vertrekken: 'Wij komen onze verplichtingen na'

25-07-2017 22:44

Zulte Waregem begint zaterdag aan de competitie met een wedstrijd op het veld van Eupen. Dat zal zonder Mbaye Leye gebeuren. De spits werd verbannen naar de b-kern en daar lijkt geen verandering in te komen.

Leye verklaarde enkele weken geleden dat hij nooit meer voor Essevee zou spelen, waarop de club in de b-kern zette. Algemeen manager Eddy Cordier weigerde echter zijn contract te ontbinden. "Hij heeft een contract getekend met daarop de afkoopsom", verklaarde Cordier aan Sport/Voetbalmagazine. "Wij komen onze contractuele verplichtingen na."

"Mbaye kan in de b-kern verder trainen, zonder wedstrijden te spelen. Hij is ook zelf verplicht om aanwezig te zijn en dat doet hij tot nu toe. Alle clubs en makelaars kennen onze vraagprijs. Kwaliteit moet betaald worden, zeker voor een spits die vorig seizoen zestien doelpunten maakte."

"Dat Leye al 34 jaar oud is? En dan? Club Brugge betaalde 1,3 miljoen euro voor 32-jarige Jérémy Perbet. Dat is een veelvoud van het bedrag dat wij voor Leye vragen (400.000 euro, red.). Als we voor eind augustus geen club vinden? Nogmaals: wij zullen onze verplichtingen nakomen."