Nieuwkomer van Antwerp slikt felle kritiek: Dat gevoel heb ik niet

Nieuwkomer van Antwerp slikt felle kritiek: "Dat gevoel heb ik niet"

25-07-2017 21:00

Antwerp heeft deze zomer een opvallende nieuwe doelman gehaald. Sinan Bolat moet in België zijn carrière herlanceren. In Portugal heeft hij het nooit kunnen waarmaken, en dat verbaasde Geert De Vlieger niet.

In Sport/Voetbalmagazine geeft De Vlieger aan dat Bolat niet de juiste attitude heeft. "Toen we hem bij Standard interviewden, aasde hij er vooral op om zo snel mogelijk bij een grote club te tekenen, om dan eventueel uitgeleend te worden. Dan vraag ik me af in hoeverre zijn financiële ambitie geen rem is geweest op zijn sportieve ontwikkeling."

Zijn periode bij Club Brugge was al helemaal een flop. "Het verbaasde me dat hij het bij Club niet gemaakt heeft, terwijl dat voor alle partijen een win-winsituatie had moeten zijn. Maar ook daar ging het niet alleen om puur technische kwaliteiten, maar ook om de drang om er alles uit te halen. Ik heb niet het gevoel dat Bolat en ook Logan Bailly (die naar Moeskroen gaat, red.) er alles hebben aan gedaan om er het maximum uit te halen."

In het algemeen vindt De Vlieger sowieso dat de nieuwkomers van Antwerp er te laat staan. "Bij Antwerp verbaast het me dat ondanks de vroege promotie het sportieve verhaal zo laat ingevuld werd, terwijl je na zo'n vroege promotie toch verwachtte dat men daar eerder werk zou van maken."