Basaksehir-coach scout op eigen manier: Daar hadden we niet veel aan

Basaksehir-coach scout op eigen manier: "Daar hadden we niet veel aan"

25-07-2017 20:29
2

Club Brugge kijkt woensdag met Basaksehir een grote onbekende in de ogen, maar dat geldt ook andersom? Coach Avdullah Avci heeft veel moeten bijstuderen over Club... en over STVV.

Avci vertelt op zijn persconferentie dat hij een stap vooruit wil zetten met zijn team. "Wij groeien exponentieel en doen ervaring op, maar we hebben zeker ook een stevige organisatie. Het is de eerste keer dat we de kwalificatieronde spelen voor de Champions League, maar we willen goed voetbal brengen en met een goed resultaat terugkeren naar Turkije", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Avci heeft Club grondig gescout. "Wij hebben ons huiswerk klaar en de analyse gemaakt. We hebben de matchen tegen AZ Alkmaar en Athletic Bilbao van dichtbij gevolgd. En als ze nog veranderen van systeem, zullen we ons daar aan aanpassen."

Dat de coach zijn job serieus neemt blijkt wel uit welke matchen hij gezien heeft. "Vorig jaar speelde Club onder een andere coach en in een ander systeem, dus hadden we niet veel aan die wedstrijden. Bijgevolg heb ik heel wat matchen van Sint-Truiden bekeken."

Captain ziet het zitten
Ook aanvoerder Emre Belozoglu kwam nog aan het woord over de match. "We hebben veel kwaliteit en ervaring op internationaal niveau. Ik wil geen voorspellingen doen of zeggen hoeveel kans we maken. We zullen zien na de eerste match. Het wordt zeker een moeilijke match, maar ook wij zijn voorbereid en zullen heel geconcentreerd en gefocust aan de aftrap staan", aldus kapitein Emre Belözoglu.