Clement onthult: Belgische coach was eerste keuze bij Club

Clement onthult: Belgische coach was eerste keuze bij Club

25-07-2017 19:45
2

Club Brugge zag eerder deze zomer Philippe Clement vertrekken naar Waasland-Beveren, dat na vijf jaar dienst als T2. Had hij T1 kunnen worden van Club? Met een beetje geduld misschien wel...

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hadden me gezegd dat we na het seizoen gingen praten. Maar ik kon niet wachten tot dan. Ik was een kandidaat om Michel op te volgen, maar Waasland-Beveren had toen al interesse in mij getoond. Ik heb me daar snel op gericht. Drie andere clubs hadden me tijdens het seizoen al voorstellen gedaan, maar ik had aan Club beloofd dat ik tot het einde van het seizoen bleef. Ik hield me aan mijn woord", zo vertelt hij in La Dernière Heure.

Beide partijen verlieten elkaar in alle vriendschap. "Er zijn geen fricties geweest. Club was tevreden over mij, maar aanvankelijk wilde het bestuur een ervaren trainer aantrekken: Francky Dury. Ze hadden ook al met andere kandidaten gepraat". Dury gaf eerder aan dat hij gepolst werd, maar was blijkbaar de topprioriteit.

Clement zag met Leko een even onervaren coach als hij aan het roer komen. Toch is hij niet bitter. "Toen ze hadden gekozen voor Leko, hebben ze mij gevraagd om naar Brussel te komen om hun keuze uit te leggen. Dat was een teken van respect. Ik heb dus geen negatieve gevoelens."

Terugkeer?
Een terugkeer in de toekomst sluit hij dan ook absoluut niet uit. "De contacten zijn niet verbroken. Maar ik denk niet zo veel aan de toekomst. Ik leef in het heden. Mijn doel is nu om Waasland-Beveren te laten groeien."