Vormer spreekt duidelijke taal: Wat moet ik nog meer doen?

Vormer spreekt duidelijke taal: "Wat moet ik nog meer doen?"

25-07-2017 19:15
4

Ruud Vormer is vanaf dit seizoen de nieuwe captain van Club Brugge. Ouderdomsdeken Timmy Simons gaat niet meer alles spelen en zet een stapje terug. Kan zijn nieuwe rol hem een plaatsje bij Oranje opleveren? Vormer betwijfelt dat ten zeerste.

Met Dick Advocaat kreeg Nederland in mei van dit jaar een nieuwe bondscoach. Net als zijn voorgangers heeft hij Vormer nog niet gebeld. Vormer beseft stilaan dat het misschien nooit zal gebeuren. "Dat hoeft ook niet. Wat moet ik nu nog meer doen om daar te geraken? Het heeft zeker iets te maken met onze competitie. In Nederland is men erg chauvinistisch, ook al heeft België Nederland zeker bijgehaald", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Vormer zit er de laatste jaren ook niet echt meer mee. Een rol als invaller spreekt hem niet echt aan. "De namen bij Oranje zijn niet de minste: Sneijder, Klaassen, Wijnaldum, Strootman. Eerlijk: om gewoon de selectie te gaan vullen, daar zit ik niet echt op te wachten. Alles gaat goed zoals het nu is. Club Brugge is mijn ­enige focus."