Turkse scout kijkt mee: Hij is een zwakke schakel bij Club Brugge

Turkse scout kijkt mee: "Hij is een zwakke schakel bij Club Brugge"

25-07-2017 18:30
1

Club Brugge moet het woensdag opnemen tegen Basaksehir, een lastige clash in de voorrondes van de Champions League. De Turkse website TR Scout gaat na waar de Turken Club Brugge pijn kunnen doen.

De Turken zien vooral dat Club op de flank te pakken is. "Het is mogelijk om de compacte ploeg te verschalken met lange, diagonale ballen. We kunnen zeggen dat Laurens De Bock defensief een zwakke schakel is binnen het team. Hij verliest vaak zijn rechtstreekse tegenstander uit het oog. Bovendien dragen Bonaventure en Izquierdo, die waarschijnlijk voor hem gaan spelen, verdedigend weinig bij. Het duo Caicara en Visca kan op rechts de sleutel zijn voor Basaksehir." 

Een ander minpunt dat de Turken zien is uitvoetballen. "Club Brugge bouwt graag op met korte passes. Als ze tegen ploegen spelen die hoog druk zetten, dan zorgt dat voor gevaar in hun defensie. We zagen dat duidelijk tegen Athletic Bilbao. Bilbao zette druk in de hoogste zone, wat vaak voor foutjes zorgde bij Brugge." 

Toch is Club absoluut niet kansloos. "De twee ploegen zijn aan mekaar gewaagd. De prestatie op verplaatsing zal de doorslag geven. Beide teams doen het thuis namelijk goed. Het is een voordeel dat ons team eerst uit speelt. Basaksehir zal doorgaan als ze een goed resultaat naar Istanbul kunnen nemen. Het moet de discipline houden en letten op het individuele talent bij de tegenstander."