Analist wil Kums bij de Rode Duivels: Door Wilmots over het hoofd gezien

Analist wil Kums bij de Rode Duivels: "Door Wilmots over het hoofd gezien"

25-07-2017 16:17
5

Anderlecht haalde deze zomer een grote slag thuis door Sven Kums binnen te halen als opvolger van Youri Tielemans. De middenvelder verkoos een terugkeer naar zijn opleidingsclub boven een terugkeer naar KAA Gent. Analist Filip Joos ziet de voormalige Gouden Schoen schitteren in het Astridpark en ijvert voor een selectie bij de Rode Duivels.

"Ik ben een groot fan", steekt Joos van wal in Humo. "Ik ben zeker dat hij heeft gedacht: ‘Anderlecht en de Champions League zijn mijn enige manier om nog op dat vliegtuig naar het WK in Rusland te raken.’ Het klinkt als heiligschennis, maar het duo Kums-Dendoncker is volgens mij nóg straffer dan Tielemans-Dendoncker." Een krasse uitspraak van Joos, die paars-wit goede resultaten ziet boeken in de Champions League.

En dan de Rode Duivels voor de middenvelder? "Als Kums er in Europa in slaagt zijn prestaties van bij AA Gent te herhalen, trekt dat Roberto Martínez misschien nog over de streep om de enige speler die Marc Wilmots écht over het hoofd heeft gezien, toch mee te nemen. Ik blijf het herhalen: herbekijk AA Gent-Zenit Sint-Petersburg. Axel Witsel is onbetwist titularis bij de nationale ploeg, maar het was Kums die toen zo fenomenaal goed was. Hij kreeg nooit zijn kans, dat moet rechtgezet worden."