OFFICIEEL: Talentvolle Belg van Real Madrid gaat aan de slag in Nederland

OFFICIEEL: Talentvolle Belg van Real Madrid gaat aan de slag in Nederland

25-07-2017 14:50
1

Alexandro Craninx verlaat het grote Real Madrid voor een avontuur in de Eredivisie. Onze 21-jarige landgenoot tekent een contract voor drie seizoenen bij de Sparta Rotterdam, zo bevestigd de Nederlandse eersteklasser.

Craninx maakte deel uit van Castilla, het tweede team van Real, en mocht af en toe al meetrainen met het eerste elftal. De 1m95 lange doelman groeide op in Spanje, maar heeft door zijn ouders ook de Belgische nationaliteiten. Zodoende kon hij ook uitkomen van diverse nationale jeugdelftallen, waaronder de Rode Duivels U17 en U19. Zijn kansen op een doorbraak in Madrid waren nihil en dus waagde hij zijn kans bij Sparta, waar hij al een enige tijd werd getest.

"In de week dat we Alexandro op proef hadden, maakte hij vanaf het eerste moment indruk", zegt trainer Alex Pastoor op de website van Sparta. "Het is een ambitieuze en zeer talentvolle doelman die zich graag bij ons aan wilde sluiten, we zijn dan ook gelukkig dat we hem nu als nieuwe aanwinst mogen presenteren. We hebben vertrouwen in Alexandro en verwachten nog veel plezier aan hem te kunnen beleven in de komende seizoenen."