OFFICIEEL: Antwerp laat sterkhouder uit succesploeg vertrekken naar Cercle

OFFICIEEL: Antwerp laat sterkhouder uit succesploeg vertrekken naar Cercle

25-07-2017 13:54

De transfer van Johanna Omolo naar Cercle Brugge is helemaal rond. Maandag werd al gemeld dat de Keniaanse middenvelder Antwerp zou verruilen voor de club uit de Proximus League. Dinsdag meldde Omolo zich al aan bij zijn nieuwe ploeg, zo werd bevestigd door bronnen uit zijn vaderland.

Volgens bronnen uit Kenia legt De Vereniging circa 200.000 euro voor Omolo op tafel. De spelers zelf is alvast zeer content met zijn overgang. ''Cercle is een ambitieuze ploeg, die mij de kans geeft om te groeien. Ik kijk uit naar een nieuw avontuur'', zo laat Omolo weten aan het Keniaanse Ministerie van Sport, Cultuur en Kunsten. Het is nog niet bekend voor hoeveel seizoenen hij zich heeft verbonden aan Cercle.

Omolo werd in de zomer van 2014 door Antwerp transfervrij opgepikt bij Lommel United. Sindsdien kwam de middenvelder tot 81 optredens in het shirt van The Great Old, waarin hij vijf keer trefzeker was. Hij was het afgelopen seizoen een vaste waarde en was een belangrijke pion in het succeselftal, dat eindelijk promotie naar de Jupiler Pro League wist af te dwingen. Omolo speelde zelfs nog twee keer de volledige wedstrijd in de beslissende barrages tegen Roeselare. De nieuwe trainer Laszlo Bölöni denkt de 12-voudig international echter niet nodig te hebben.