Leko neemt 20 namen op in wedstrijdkern: zeven spelers naar de tribune verwezen

Leko neemt 20 namen op in wedstrijdkern: zeven spelers naar de tribune verwezen

25-07-2017 13:33
5

Club Brugge ontvangt woensdag het Turkse Istanbul Basaksehir voor de heenmatch in de derde voorronde van de Champions League. Coach Ivan Leko heeft twintig spelers opgenomen in zijn wedstrijdselectie, waar er enkele opvallende namen ontbreken.

Leko heeft in vergelijking met zijn Europese lijst liefst zes spelers buiten de kern gelaten, zo wordt duidelijk op de website van Club. De Kroaat heeft German Mera, Benoît Poulain, Dorin Rotariu, Wesley, Anthony Limbombe, Abdoulay Diaby verteld dat ze de match vanaf de tribune moeten bekijken. Hoewel José Izquierdo is qua fitheid een groot vraagteken, maar zit er toch bij. Ook Björn Engels is ondanks een vertrekwens van de partij. Eerder gaf Leko al een duidelijk signaal af aan diverse spelers, die weinig toekomst lijken te hebben bij Blauw-Zwart.

De Belgische jonkies Jens Teunckens, Ahmed Touba, Dion Cools, Thibault Vlietinck hoefden door de regels van de UEFA niet ingeschreven te worden. Zij zijn automatisch speelgerechtigd. Van het viertal heeft enkel Dion Cools de selectie niet gehaald. Leko heeft dus duidelijk zijn twijfels over de rechtsachter.

De 20 spelers die zijn geselecteerd voor het duel met Istanbul Basaksehir:

Doelmannen:
Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Jens Teunckens
Verdedigers: Helibelton Palacios, Bjorn Engels, Brandon Mechele, Stefano Denswil, Laurens De Bock, Ahmed Touba
Middenvelders: Timmy Simons, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Jordi Vanlerberghe, Hans Vanaken
Aanvallers: Lior Refaelov, Jelle Vossen, José Izquierdo, Thibault Vlietinck, Emmanuel Dennis, Jéremy Perbet