Filip Joos waarschuwt Belgische fans: Ridicuul om dat te zeggen

Filip Joos waarschuwt Belgische fans: "Ridicuul om dat te zeggen"

25-07-2017 12:00
6

Heel wat fans van de Rode Duivels kijken nu al uit naar het WK 2018. Voor de gouden generatie van onze nationale ploeg is het een nieuwe kans om een groot toernooi te winnen. Filip Joos vindt sommige verwachtingen evenwel onrealistisch.

Joos vindt niet dat België zich moet vastpinnen op dat doel. "Als we eruit liggen – en dat mag in de achtste finales zijn – moet het gebeuren op een manier dat de wereld zegt: 'Potverdomme, da’s spijtig!' Dan kun je volgens mij ook de finale spelen, want als je met deze ploeg goed speelt, kun je ver komen", vertelt hij aan Humo.

Kwaliteit is er wel degelijk voldoende. "Het Nederland dat de finale speelde in Zuid-Afrika, of dat van de halve finale in Brazilië, dat was geen betere ploeg dan de onze, echt niet. Als Kompany terugkomt – daar geloof ik echt in – en als Hazard nog een jaar verder groeit en belangrijk wordt bij Chelsea onder Conte, én als de ingreep om De Bruyne en Hazard naast elkaar op het middenveld uit te spelen de ploeg nog meer ten goede zal komen: dán geloof ik erin."

Toch is zelfs België in zijn beste doen lang niet onklopbaar. "Italië is zwakker dan wij, maar het zou inderdaad ridicuul zijn om te beweren dat wij landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland, Argentinië of Brazilië móéten uitschakelen. Maar we moeten wél op hun niveau kunnen spelen. En dan behoren wij tot de zes favorieten."