Vader Kums legt uit waarom Anderlecht de voorkeur kreeg boven Gent én Club

Vader Kums legt uit waarom Anderlecht de voorkeur kreeg boven Gent én Club

25-07-2017 11:52
40

Anderlecht deed al vroeg tijdens de transfermercato een grote zaak door Sven Kums na vele jaren terug te halen naar Brussel. Paars-wit troefde daarmee de grote titelconcurrenten af, want ook AA Gent én Club Brugge waren in de race.

Ludo Kums, de vader van Sven, praat in Humo over de keuze van zijn zoon. Gent dacht de terugkeer van de voormalige aanvoerder in orde was, maar volgens vader Kums lag de voorkeur altijd bij Anderlecht. ''Mocht Gent in de Champions League hebben gespeeld, dan was de keuze misschien moeilijker geweest. Maar het verlangen om terug te keren naar Anderlecht, uit nostalgie, was volgens mij te groot. In Gent had hij alles al eens meegemaakt: kampioen geworden, een fantastische Champions League-campagne gespeeld, Gouden Schoen gewonnen'', legt Ludo Kums uit.

Kums senior erkent dat er vanuit het binnenland nog meer interesse was. Wanneer de naam van Club Brugge wordt geopperd kon hij een betekenisvol lachje niet onderdrukken. ''… maar dat vond hij – van Gent komende – niet zo opportuun'', klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie