Anderlecht wilde toptarget niet meer hebben: ''Hij was naar Bico overgestapt''

Anderlecht wilde toptarget niet meer hebben: ''Hij was naar Bico overgestapt''

25-07-2017 11:24
2

Anderlecht deed met Matz Sels, Sven Kums, Pieter Gerkens en Henry Onyekuru vier aansprekende transfers. Clinton Mata had de vijfde moeten worden, maar de Brusselaars haakten uiteindelijk af voor de rechtsback van Charleroi. Herman Van Holsbeeck legt nu uit waarom.

Anderlecht en Charleroi hadden al een akkoord over een transfersom, waardoor alleen club en speler er nog uit dienden te komen. Mata hoopte echter nog op andere clubs en twijfelde een eeuwigheid. Anderlecht wilde niet meer wachten en zette na het verstrijken van de gezette deadline een streep door de komst van Mata.

Van Holsbeeck spreekt zich in Humo uit over de transfermercato van paars-wit, waarbij ook Mata ter sprake komt. ''We hebben vooral Belgisch ingekocht. Gerkens, Kums, Onyekuru – geen Belg, maar wel iemand die in de Belgische competitie speelde'', aldus de sportief directeur. Mata was ook een belangrijk target, maar nu blijkt dat de omstreden John Bico een obstakel vormde. ''Dat dossier werd te gecompliceerd: hij was van makelaar veranderd en naar John Bico overgestapt'', verklaart Van Holsbeeck.