Kenners wijzen Anderlecht aan als torenhoge titelfavoriet: geen vertrouwen in Club

Kenners wijzen Anderlecht aan als torenhoge titelfavoriet: geen vertrouwen in Club

25-07-2017 10:48
3

Humo vroeg een panel van 23 kenners vooruit te blikken op het nieuwe seizoen. Uiteraard kwam ook de titelstrijd ter sprake. Anderlecht wordt massaal aangewezen als de kampioen van 2017/2018.

Anderlecht is volgens het panel de torenhoge favoriet voor het kampioenschap. De Brusselaars ontvingen namelijk liefst 18 van de 23 stemmen. AA Gent volgt met drie stemmen op grote afstand. Er is weinig vertrouwen in Club Brugge en Racing Genk. Er werd op beide topclubs slechts één keer gestemd. 

Naar aanleiding van de uitslag bracht Humo een bezoek aan Herman Van Holsbeeck, de sportief directeur van titelverdediger Anderlecht. Hij is ook van mening dat paars-wit weer de beste papieren heeft en het alleen zelf kunnen laten afweten. ''De twee seizoenen dat we geen kampioen werden, had dat vooral met onszelf te maken. De sfeer in de kleedkamer was niet goed, en de wil om kampioen te worden was onvoldoende aanwezig. We hadden een groep die haar wedstrijden uitkoos. Die fantastische matchen speelde tegen Arsenal en Tottenham, maar die niet thuis gaf tegen de mindere goden in de competitie. Dat heeft ons twee keer de titel gekost'', aldus Van Holsbeeck.

AA Gent werd door het panel gezien als de belangrijkste uitdager, maar Van Holsbeeck houdt het toch op Club Brugge. ''Altijd. Ze dachten hun titel te verlengen, maar bleven met lege handen achter: dat is een extra motivatie. Verder zeker ook AA Gent. Zij gaan resoluut voor de titel, komen daar ook voor uit, en hebben de centen serieus laten rollen. RC Genk heeft dan weer veel jong talent. Ik verwacht dat de titelstrijd tussen die vier clubs zal gaan'', besluit Van Holsbeeck.