''Club is op papier de favoriet, maar het wordt geen gemakkelijke match voor hen''

''Club is op papier de favoriet, maar het wordt geen gemakkelijke match voor hen''

25-07-2017 10:14
1

Club Brugge telt af naar de heenmatch in de derde voorronde van de Champions League. Het Turkse Istanbul Basaksehir is daarin de tegenstander en kenners verwachten een lastige avond voor Club.

Zo ook Fuat Çapa, een Turks-Belgische coach die zowel in ons land als Turkije werkte. Hij is lovend over de opponent van Blauw-Zwart. "De sterkte van de ploeg is het collectief. De spelers zijn op elkaar ingespeeld, omdat ze al sinds jaar en dag met elkaar in hetzelfde team zitten. Ze spelen modern voetbal en zijn niet afhankelijk van een bepaalde speler. Toch hebben ze ook uitblinkers en in elke linie is wel een speler met ervaring op het hoogste niveau'', laat Çapa weten aan Sporza.

Basaksehir is bezig met een imponerende opmars in het Turkse voetbal en heeft de nodige grote namen onder contract staan. Çapa acht Club zeker niet kansloos, maar verwacht een zware match. "Op papier is Club nog de favoriet, maar het heeft zelf niet het beste seizoen achter de rug, terwijl Başakşehirspor wel de wind in de zeilen heeft. Bovendien heeft Club een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers in te passen. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd voor hen'', besluit Çapa.