Nood breekt wet bij Club: 'Overbodige speler Europees plots basispion'

Nood breekt wet bij Club: 'Overbodige speler Europees plots basispion'

25-07-2017 07:00
1

Club Brugge kende geen rimpelloze voorbereiding. De resultaten vielen tegen en de ploeg lijkt nog niet 100% klaar voor de competitiestart. Vooraleer het zover is, moet het woensdag al aan de bak in de voorronde van de Champions League. En plots worden Björn Engels en José Izquierdo opgevist.

Het Laatste Nieuws weet dat de twee op de Europese lijst zijn gezet. Nochtans werd er niet meer gerekend op beide spelers, die mogen vertrekken. Maar nood breekt wet, want Club speelde vrijdag nog een belabberde match tegen Bilbao en zag in die partij Benoit Poulain uitvallen. En dus is Engels plots onmisbaar en wordt hij klaargestoomd voor een basisplek tegen Basaksehir.

Wie woensdag ook in de selectie zit, is Gouden Schoen Izquierdo. Ook de Colombiaan mag weg, maar Club wil niets aan het toeval overlaten en wijst de speler nu op zijn plichten. Voorzitter Bart Verhaeghe maakte zijn speler duidelijk dat er op hem gerekend wordt zolang hij niet weg is. Een basisplaats zit er wel niet in, hij begon met een achterstand aan de voorbereiding en speelde nog geen enkele oefenwedstrijd.

Overigens is Jelle Vossen twijfelachtig, de kans is zo groot dat Jérémy Perbet start tegen zijn ex-club.