Batshuayi deed niet altijd wat de coach hem vroeg

"Batshuayi deed niet altijd wat de coach hem vroeg"

24-07-2017 18:41

Chelsea greep deze zomer naast Romelu Lukaku, maar haalde wel Alvaro Morata weg bij Real Madrid. Een serieuze klepper die uiteraard niet komt voor een rol op de bank. Thibaut Courtois weet echter dat Michy Batshuayi een stevige concurrent is voor hem.

Meer nog: Courtois denkt dat Batshuayi een faire kans maakt om eerste spits te worden. "Michy is een goeie spits, als hij blijft scoren is er geen reden om te veranderen. Een nieuwe speler moet altijd in het team passen. Natuurlijk is het goed dat Morata komt, maar nu moet hij zich aanpassen aan hoe wij spelen. We spelen anders dan Real Madrid. Misschien kan Morata spelen tegen Bayern of Inter (in de vriendschappelijke Champions Cup, red.)", wordt Courtois geciteerd door The Sun.

Courtois hoopt dat Batshuayi een stap vooruit maakt. "Met Costa die veel scoorde kreeg hij vorig seizoen weinig kansen. Hij deed niet altijd wat de coach vroeg, want Conte is veeleisend voor de spelers. Hij weet nu dat Diego weggaat en kan zich zelf bewijzen. Hij traint goed, doet wat de coach vraagt en scoort zijn goals. Hij moet die mentaliteit is erg match en op elke training tonen."

"Michy is een topspits, dat toonde hij bij Marseille én de Rode Duivels. In de weinige minuten die hij kreeg was hij altijd goed. Daar kan hij op bouwen. Het is goed dat hij twee keer scoorde tegen Fulham, en dan scoorde hij er nog twee tegen Arsenal."

Kampioenengoal
Batshuayi speelde vorig seizoen weinig, maar maakte wel de goal die uiteindelijk de titel opleverde. "Michy gelooft altijd in zichzelf, die goal heeft hem niet veranderd. Het was een belangrijke goal, hij zal altijd herinnerd worden als de man die ons de titel gaf. Dat is bijzonder voor hem. Maar ik denk niet dat het hem meer vertrouwen gaf. Hij gelooft sowieso dat hij in de ploeg hoort. Hij werkt hard op training en klaagt nooit."

Met Morata komt er wel een man van 75 miljoen opdagen. Courtois weet dat hij een loodzware concurrent is. "Hij kwam uit de jeugd van Real Madrid, ging naar Juventus en keerde dan terug. Hij heeft dus al veel druk gekend. Als hij die druk daar aankan en veel scoort, dan weet ik zeker dat hij dat hier ook kan."