Het is onaanvaardbaar dat de scheidsrechters nog niet klaar zijn

"Het is onaanvaardbaar dat de scheidsrechters nog niet klaar zijn"

24-07-2017 16:50
6

De eerste vijf competitiewedstrijden zullen er vijf scheidsrechters niet in actie komen. Zij slaagden niet voor hun fysieke of theoretische proeven. Pierre François, CEO van de Pro League, is niet te spreken over de hele zaak.

Erik Lambrechts, semi-prof in wording, slaagde niet voor zijn theoretische tests. Christoph Dierick en Frederik Geldhof raakten niet door fysieke proeven. Serge Gumienny en Luc Wouters waren op vakantie en daagden zelfs niet op. François kon er absoluut niet mee lachen.

"De Pro League heeft een budget vrijgemaakt voor de vergoeding van de assistenten, videorefs en semi-professionals. Het is dus onaanvaardbaar dat de scheidsrechters niet klaar zijn. Ze moeten begrijpen dat zij het niveau van hun arbitrage moeten verhogen", vertelt hij tegenover Stadion.

Onaanvaardbaar
Vooral de afwezigheid van Gumienny en Wouters ontgoochelt hem. "Dat is onaanvaardbaar. Wat voor mij ook een verrassing is, is dat één scheidsrechter met het semi-profstatuut niet geslaagd is op een theoretische test. Misschien is dat een ongeval, maar tot de tweede test op 7 september, moet Verbist hen verbieden om wedstrijden te fluiten."

"Het is duidelijk dat hij móet slagen op 7 september. Tot dan zal hij niet opgeroepen worden en ook geen uitkering krijgen. We moeten een 'return' krijgen voor onze investeringen", besluit François.