Stuivenberg teleurgesteld na transfer: Situatie is wat ze is

Stuivenberg teleurgesteld na transfer: "Situatie is wat ze is"

24-07-2017 12:37

Albert Stuivenberg moet dit seizoen een stap voorwaarts zetten met Racing Genk. Een tweede jaar op rij Play-Off 2 zou een ramp zijn. In dat opzicht is het vervelend dat Timothy Castagne zijn koffers heeft gepakt.

In Het Nieuwsblad legt Stuivenberg uit dat zijn spelers in een leerproces zitten. "Als de speler er open voor staat - met het juiste voortraject - dan ben ik ervan overtuigd dat we hier élke speler beter kunnen maken. In alle details. Een jongen als Castagne heeft bij ons heel veel vertrouwen opgedaan, maar hij was nog niet uitgeleerd, vind ik. Maar goed, de situatie is wat ze is", aldus de Nederlander.

Stuivenberg heeft evenwel nog genoeg andere jonge 'leerlingen' om mee te werken: hij wil dit seizoen onder meer voor de doorbraak van Leandro Trossard zorgen. "Trossard heeft zich ook zo goed ontwikkeld dankzij het vertrouwen dat hij kreeg. Dit jaar moet hij weer stappen zetten. Het zat er al langer in, het was een zaak dat er uit te krijgen, dat is de drijfveer van de coach. De relatie tussen een coach en zijn speler is van groot belang."