Standard gaat in de fout op transfermarkt: 'De kern is niet in evenwicht'

Standard gaat in de fout op transfermarkt: 'De kern is niet in evenwicht'

24-07-2017 10:20
2

Standard wil na twee mindere seizoenen weer aaknopen met de top. Het haalde een nieuwe coach en heel wat nieuwe spelers. Play-Off 1 moet absoluut gehaald worden. Maar dat wordt zeker geen makkelijke klus.

Het Nieuwsblad vreest toch voor de Rouches. Er worde vooral vragen gesteld bij het aankoopbeleid van Standard, dat deze transferperiode onder andere Sébastien Pocognoli, Paul-José Mpoku en Guillermo Ochoa haalde.

'Het aankoopbeleid is een stijlbreuk met dat van de vorige mercato's. In januari mikte TD Olivier Renard bijvoorbeeld op jong geweld uit Oost-Europa. Tegelijk kun je je afvragen of deze zomer de prioriteit lag bij de posities waar Standard zich versterkte. Een goede Mpoku kan een van de smaakmakers van de competitie worden, maar met Edmilson, Ndongala en Raman was Standard goed gewapend op die positie', klinkt het.

'Hetzelfde gold voor de linksachter. Hierdoor is de kern niet volledig in evenwicht. Met name centraal op het middenveld is de spoeling dun, aangezien de Nigeriaan Uche Agbo daar de enige versterking is. Dan is er nog de onzekerheid over sterkhouders Ishak Belfodil en Orlando Sa', aldus het dagblad.