Heeft Anderlecht toptransfer gedaan? Veel meer had hij niet nodig

Heeft Anderlecht toptransfer gedaan? "Veel meer had hij niet nodig"

24-07-2017 09:15
2

Zulte Waregem onderging afgelopen week de wet van de sterkste in de Supercup. Anderlecht won die verdiend met 2-1. Het Laatste Nieuws was onder meer ook onder de indruk van Henry Onyekuru.

De Nigeriaan viel een halfuur in bij Anderlecht en deed dat met bravoure. "Een invalbeurt van een half uur. Veel meer had Henry Onyekuru niet nodig om te laten zien dat hij de gedroomde linkerflankaanvaller van paars-wit kan worden", zo klinkt het in de krant.

In vergelijking met Frank Acheampong kan hij heel wat extra kwaliteiten voorleggen. "De Nigeriaan is een tikkeltje trager dan de naar China vertrokken Acheampong, maar heeft meer balcontrole, minder oogkleppen en toont zich doelgerichter. Bijna scoorde Onyekuru bij zijn debuut - zijn poging strandde op de lat."

Alleen qua tactische discipline is er nog ruimte voor verbetering. "Defensief is er wel nog wat schaafwerk, al zal René Weiler wel tevreden geweest zijn om de flankaanvaller diep in de tweede helft te zien verdedigen in de eigen zestienmeter."