Boskamp sneert naar AA Gent: Voorbeeld van hoe het niet moet

Boskamp sneert naar AA Gent: "Voorbeeld van hoe het niet moet"

24-07-2017 09:00
3

Johan Boskamp ziet de laatste jaren een negatieve trend in de Jupiler Pro League. Belgische clubs geven steeds meer de voorkeur aan buitenlanders. Als voorbeeld klaagt Boskamp onder meer de situatie bij AA Gent aan.

Boskamp vindt dat de Belgische topclubs het stilaan over een andere boeg mogen gooien. "Ze kopen overal liever onbekende buitenlanders dan dat ze eigen jongeren opleiden. Typisch voorbeeld van hoe het niet moet: Thoelen mocht van Gent niet naar STVV gaan omdat ze daar anders niet genoeg Belgen meer hebben. Dat slaat toch nergens op", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

De Nederlandse analist ziet gelukkig ook ploegen die wél het juiste voorbeeld geven. "Zulte Waregem is één van de uitzonderingen op de regel. Zij bewijzen dat het anders kan. De inkomende transfers zijn sterk Belgisch getint."

Met Nill De Pauw, Gertjan De Mets, Michaël Heylen, Julien De Sart, Sander Coopman en Aaron Leya Iseka haalde Francky Dury deze zomer al zes spelers met de Belgische nationaliteit. Geen enkele Belgische club doet voorlopig beter.