Update: 'Essevee heeft deal met Juventus, speler wil eerst nog praten met Dury'

Update: 'Essevee heeft deal met Juventus, speler wil eerst nog praten met Dury'

24-07-2017 22:25

Zulte Waregem heeft nog een nieuwe doelman nodig, want het is niet duidelijk hoe lang Sammy Bossut nog out is. De topprioriteit zou de Italiaan Nicola Leali (24) zijn, een gevallen toptalent van Juventus.

Het Laatste Nieuws meldt dat Leali maandag al gaat onderhandelen met Zulte Waregem. Tussen de clubs is er al een akkoord voor een uitleenbeurt met optie. Juventus haalde Leali vijf jaar geleden nog weg bij Brescia, het betaalde toen liefst 3,8 miljoen euro voor hem. Hij speelde echter nooit één wedstrijd voor Juve.

In de afgelopen vijf seizoenen werd hij telkens uitgeleend. Hij speelde wél in de Serie A met Cesena en Frosinone, waarna hij vorig seizoen terechtkwam bij Olympiakos. Daar speelde hij 27 wedstrijden, met onder meer ook alle wedstrijden in de Europa League.

Zulte Waregem hoopt dat de deal met deze Italiaan snel rond is, maar heeft nog een alternatief achter de hand. Ook de ervaren Theo Zwarthoed (34) is in beeld. Die Nederlander zit momenteel zonder club, maar lag vorig seizoen nog onder contract bij Go Ahead Eagles.

Update 22.25 uur: Zulte heeft een akkoord met bereikt met Juventus. De Italiaanse topclub gaat akkoord met een uitleenbeurt voor één seizoen. Leali zelf wil eerst nog met trainer Francky Dury praten vooraleer hij zijn contract wil tekenen. Hoogstwaarschijnlijk wordt de transfer dinsdag helemaal afgerond.