'Voorzichtig Liverpool ziet kans schoon en denkt opnieuw aan verdediger

'Voorzichtig Liverpool ziet kans schoon en denkt opnieuw aan verdediger

23-07-2017 23:52
1

Liverpool hoopt zich voorzichtig weer te kunnen melden bij Southampton om een transfer van Virgil van Dijk te bespreken. De club van Jürgen Klopp wil alleen zakendoen als The Saints duidelijk maken dat het biedingen op de centrale verdediger toestaat.

Dat meldt The Liverpool Echo. Nu Van Dijk door Southampton uit de selectie is gezet, ziet Liverpool zijn kans schoon om zich nog een keer voor hem te melden. De club loopt daarbij echter wel op de tenen, want het wil voorkomen dat Southampton opnieuw boos op de club wordt. Liverpool benaderde Van Dijk enkele maanden geleden zonder dat Southampton daar iets van wist.

Dat zorgde voor woedende gezichten in de directiekamer van de Premier League-club. Liverpool kwam er met een reprimande goed vanaf, aangezien het benaderen van spelers buiten weten van de club om tegen de regels is.

Liverpool, dat al langere tijd geïnteresseerd is in Van Dijk, is bereid om het transferrecord te verbreken voor de Oranje-international. De transferwaarde van Van Dijk wordt geschat op zo'n 65 miljoen euro. Liverpool wil dat betalen. Daarmee zou hij tegelijkertijd de duurste verdediger ter wereld worden. Van Dijk is door Southampton uit de selectie gezet, omdat hij aangegeven heeft dat hij weg wil. Zolang de club het gevoel heeft dat de verdediger er niet met zijn hoofd bij is, traint hij alleen.