Gefrustreerd Dortmund slaat terug: 'Pure misleiding. Het gaat in je hoofd zitten'

Gefrustreerd Dortmund slaat terug: 'Pure misleiding. Het gaat in je hoofd zitten'

23-07-2017 23:40

Michael Zorc kan er met z'n hoofd niet bij dat de media nog steeds transfergeruchten verspreiden over Pierre-Emerick Aubameyang, terwijl Borussia Dortmund al heeft aangegeven dat de Gabonese spits niet vertrekt. De technisch directeur van de Duitsers komt nu met klare taal.

Onder andere het Chinese Tianjin Quanjin wilde Aubameyang hebben, maar Dortmund denkt niet aan een verkoop en publiceerde zelfs een statement. Dat bleek voor de media weinig reden om gas terug te nemen en brachten de doelpuntenmachine opnieuw in verband met een transfer. Zorc slaat nu terug. "We zijn met niemand in gesprek. Er zijn geen onderhandelingen gaande. Er zijn zelfs geen aanwijzingen dat hij gaat transfereren", zegt de technische man in Kicker.

Nadat Dortmund al had uitgesloten dat Aubameyang vertrekt, bleef het transferverhaal leven in de media. Zorc: "Dit is pure misleiding. Het gaat in je hoofd zitten. Dit is een verrassende vorm van journalistiek, helaas geen positieve als zulke dingen geclaimd blijven worden zelfs na een duidelijke ontkenning (van Dortmund, red.)."