Van Holsbeeck krijgt serieuze pluim: Hij heeft zijn huiswerk gedaan

Van Holsbeeck krijgt serieuze pluim: "Hij heeft zijn huiswerk gedaan"

23-07-2017 20:20
4

Anderlecht moest deze zomer afscheid nemen van Youri Tielemans. De sterkhouders versierde een transfer naar AS Monaco. RSC Anderlecht reageerde snel en haalde Sven Kums naar het Astridpark. Een goede zet, zo vindt Eddy Snelders.

Volgens de analist heeft Anderlecht dit seizoen goed werk geleverd op de transfermarkt. "Herman Van Holsbeeck heeft z’n huiswerk gedaan, Anderlecht kan ook komend seizoen rekenen op een evenwichtig middenveld. Tielemans vertrok wel, en op links werd ook afscheid genomen van Frank Acheampong, maar met Kums hebben ze die leemte goed opgevuld. Hij brengt loopvermogen, vista en heeft een groot bereik", klinkt het.

"De technische capaciteiten en aanvallende impulsen van Tielemans zullen zeker gemist worden. Maar met Leander Dendoncker in steun van Kums, en Sofiane Hanni of Nicolae Stanciu als meest aanvallende pion, kan Anderlecht een beroep doen op een stevig middenveld. Met Pieter Gerkens, Adrien Trebel en Massimo Bruno hebben ze ook voldoende kwaliteit achter de hand", besluit hij.