Leko blijft vasthouden aan filosofie: ''En géén dom voetbal!''

Leko blijft vasthouden aan filosofie: ''En géén dom voetbal!''

23-07-2017 14:06
1

Club Brugge neemt het komende woensdag in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Turkse Istanbul Basaksheir. Het is de eerste belangrijke afspraak voor coach Ivan Leko en zijn spelers. Door enkele tegenvallende resultaten in de voorbereiding heersen er toch wat twijfels bij de fans. Leko blijft kalm.

De Kroatische coach blijft vasthouden aan zijn aanpak. "Het doel is om zoveel mogelijk aanvallend voetbal te brengen, maar wel géén dom voetbal. We willen niet de sympathieke ploeg zijn en dan wedstrijden verliezen. Dat is niet de bedoeling", liet Leko weten aan Play Sports. Leko sprak ook vrijdag na de 2-0 nederlaag tegen Athletic de Bilbao zijn vertrouwen uit. Al beseft ook hij dat het beter moet.

Analist Geert De Vlieger is ook van mening dat Club zich niet al te veel moet focussen op de resultaten in de oefenmatchen. "Het blijft uiteindelijk maar repeteren en vooral conditie opbouwen. Je kan alles winnen in de voorbereiding maar het is bij de start van de competitie dat je er moet staan'', aldus de ex-Rode Duivel.