Nieuwkomer RSCA content met eerste prijs: ''Dan valt die goal uiteindelijk wel''

Nieuwkomer RSCA content met eerste prijs: ''Dan valt die goal uiteindelijk wel''

23-07-2017 13:50

Anderlecht veroverde zaterdag de eerste prijs van het seizoen door Zulte Waregem met 2-1 te kloppen in de Supercup. De nieuwkomers van Anderlecht, waaronder Pieter Gerkens, mochten dus gelijk een trofee in de lucht houden. 

Nieuweling Gerkens was na afloop zeer content. ''Het was geen gemakkelijke match, want het was toch weer de eerste wedstrijd van het seizoen. We wisten dat Zulte Waregem stevig van start zou gaan en dat hebben ze ook gedaan. Maar ik denk dat het voor ons belangrijk was om goed gegroeperd en rustig te blijven. Thuis creëren we altijd wel die kansen en dan valt die goal uiteindelijk wel'', analyseert hij tegenover RSCATV.

De 21-jarige middenvelder vindt het vooral knap dat zijn team rustig bleef na de achterstand. ''Je weet dat Zulte een uitmatch speelt en dus verspillen ze veel energie in de eerste helft. We moesten stand houden en dat hebben we ook gedaan. Het is jammer dat we dat doelpunt moeten weggeven, maar ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben om dat op te halen. Dan zie je dat we er in de tweede helft ook staan en dat is onze verdienste'', oordeelt Gerkens tevreden.

Gerkens, die overkwam van Sint-Truiden, heeft dus niet lang hoeven te wachten op succes bij zijn nieuwe ploeg. Hij vindt dat zijn aanpassingsperiode bij de recordkampioen sowieso spoedig verloopt. "Ik mag niet klagen. Het is een hele fijne groep en ik denk dat ik goed geïntegreerd ben. In die zin ben ik dus heel tevreden'', besluit Gerkens.