'Kums kan de beste transfer van de zomer worden, de patron van Anderlecht'

'Kums kan de beste transfer van de zomer worden, de patron van Anderlecht'

23-07-2017 10:52
2

RSC Anderlecht haalde Sven Kums aan de start van de transferperiode met grote trom binnen. De middenvelder moest de nieuwe patron op het middenveld worden. Daar lijkt hij nu al in geslaagd te zijn.

RSC Anderlecht won zaterdagavond de Supercup van Zulte Waregem. Het werd 2-1 tegen Essevee. Kums kreeg meteen een basisplek van René Weiler en kon overtuigen. 'Spelers hebben soms tijd nodig om zich aan te passen aan Anderlecht. We zijn ervan overtuigd dat dat niet het geval is voor Kums', schrijft La Dernière Heure.

'Anderlecht heeft het goed gezien. Kums is gemaakt om de patron van deze ploeg te worden. Kunnen we hem nu al de beste transfer van de zomer noemen? Hij heeft nog maar negentig minuten gespeeld, maar Kums heeft ons gecharmeerd. Roberto Martinez was niet op het Astridpark, wij raden hem aan de wedstrijd te herbekijken', klinkt het.

'De middenvelder heeft getoond dat hij een echte sterkhouder kan worden bij Anderlecht. In zijn eerste echte wedstrijd sinds zijn terugkeer was de middenvelder overal. Hij was goed voor de recuperatie én de distributie', klinkt het lovend.